Hem Svar på frågor Hur man gör en kylpåse med egna händer

Hur man gör en kylpåse med egna händer

En kylväska är en autonom enhet som kan hjälpa till när du behöver spara mat för en resa till naturen, överföra inköp från en butik eller läkemedel som kräver särskilda förvaringsvillkor. Men tänk om köp av en termisk behållare eller ett kylskåp inte är överkomligt? Den här artikeln visar hur du snabbt och billigt kan göra din egen kylväska.

Vilka material behöver vi?

För att göra en bärbar kylväska, låt oss kortfattat förstå hur den fungerar och vad vi kan behöva när vi tillverkar en "handgjord" termisk behållare.

Det är inte helt korrekt att kalla bärbara kylväskor på det sättet, eftersom de inte producerar kyla. Sådana påsar är faktiskt bara termoser som håller låga temperaturer under en viss tid på grund av ett långsamt värmeväxling med miljön.

Baserat på detta bestämmer vi vad vi behöver:

 • själva påsen - den kan sys eller anpassas färdig, det viktigaste är att den har en tät och pålitlig dragkedja;
 • värmeskikt - för detta i butiken är det nödvändigt att plocka upp folieisoleringsmaterial - folieisolering;
 • fästmaterial - metalliserad tejp eller häftapparat för möbler.

Som en extra köldkälla kan du också använda speciella batterier - förseglade behållare med saltlösning. Kalla ackumulatorer är förfrysta och tinas sedan långsamt i en termisk påse och håller låga temperaturer inne en stund. Kalla ackumulatorer kan köpas i en butik eller tillverkas med egna händer, vi kommer också att berätta om detta.

Se även - Inget frost eller droppkylskåp - vilket är bättre?

Gör en handhållen kylväska

Tro mig, även om du absolut inte är vän med en symaskin eller en nål och tråd, blir det inte svårt för dig att sy en termopåse. Denna process tar dig väldigt lite tid. Men resultatet - den färdiga påsen - kommer att tjäna troget under lång tid och på ett tillförlitligt sätt bevara mat, dryck eller medicin från de destruktiva effekterna av värme och värme.

Så först måste du skapa ett mönster - ett mönster på insidan av påsen. Som regel tas rektangulära väskor för sport eller resor med en klaff och en dragkedja runt omkretsen. Denna variant av väskan kommer att vara den mest praktiska.

Mönstret ser ut som ett stort kors, uppdelat i sektorer - beroende på storlek på botten och sidorna på originalpåsen. Glöm inte att ta med påsens lock. Vidare måste detta schema överföras till folie-insolone. Kom ihåg att mönstret av folieisolering bör vara något mindre än originalmönstret - så att modellen av behållaren av termiskt material passar fritt i din väska.

Montera mönstret från det termiska materialet och limm försiktigt fogarna med folietape. Om du kan sy en dragkedja i din folieisolerade behållare blir en sådan kylväska många gånger effektivare.Ett tätt stängande fack garanterar långsam uppvärmning av maten inuti.

När foliebehållaren är klar sätter du in den i originalpåsen och fäster ihop dem med dubbelsidig tejp eller en häftapparat. Det är allt - kylväskan är klar!

Se även - Nyanserna att välja och installera ett inbyggt kylskåp

Hemmagjord bilkylskåp

Om en kompakt kylväska inte räcker kan du alltid skapa en rymlig termokärl för transport i bagageutrymmet. En sådan hemlagad bröstkorg kommer att kunna hjälpa dig under en resa till naturen med ett stort företag eller under en semester med "vildar". Låt oss ta reda på hur man gör ett kylskåp till en bil av skumplast.

Först och främst, välj rätt plywoodlåda. Om möjligt är en sådan låda lätt att montera själv. Det är bra om locket på lådan är fäst med gångjärn, men om du inte har en, oroa dig inte, något tätt passande lock kommer att göra.

I stort sett kan du använda en kartong, men ett bilkylskåp av ett sådant material kommer inte att visa sig vara mycket hållbart.

Så om du har hittat rätt låda, är nästa steg att göra skumisoleringsfyllning för den. Det är nödvändigt att limma eller slå av alla inre ytor på lådan med skum. Ju tjockare, desto mer tillförlitligt. Istället för litet skum kan du använda Penoplex. Använd dubbelsidig tejp, acetonfritt lim eller en möbelhäftapparat för häftning. Insidan av locket bör inte heller ignoreras.

Därefter är det nödvändigt att försiktigt täcka lådans insida med folieisolering och fästa isoleringsmaterialet, samt att försiktigt tejpa alla fogar i det framtida auto-kylskåpet med tejp.

I princip är kylskåpet klart. Glöm inte att bara fästa öppningshandtaget på locket och kyla värmebehållaren väl före användning. Ju bättre montering är klar, desto mer hermetiskt tillslutet ditt kylskåp, desto längre kommer det att kunna hålla en låg temperatur i sig själv. En sådan enhet visar sig vara ganska tung, varför det är bäst att bära den i bagageutrymmet på en bil.

Hemlagade kalla ackumulatorer

Vi har redan nämnt att kalla ackumulatorer är bra hjälpare om du behöver använda en fristående termisk behållare för förvaring av mat. Om du inte är redo att åka till affären, gör sedan en kall ackumulator med egna händer hemma.

Butikens batteri använder en speciell saltlösning som avfrostar mycket långsammare än vanligt vatten. Att göra det själv är inte svårt, lösa bara vanligt köksalt i erforderlig mängd vatten och häll en sådan lösning i lämpliga plastflaskor eller vakuumpåsar med ett Zip Lock-fästelement. Fyllda påsar eller flaskor bör frysas för att hålla temperaturen inne i behållaren sval.

Det finns också helium kalla ackumulatorer. De är mycket dyrare än sina flytande motsvarigheter, men tina ibland långsammare. Om du vill göra en sådan kall ackumulator, köp sedan flera stora babyblöjor på apoteket. Häll försiktigt och långsamt vanligt kranvatten, ungefär ett glas, inuti blöjorna. Vänta lite - låt granulerna absorbera fukten. Riv sedan blöjans insida och häll de våta granulerna i en lufttät påse.

Ackumulatorer för kylförvaring bör frysas i förväg. Och när du lägger mat i kylpåsen, glöm inte att flytta matlagren med kalla ackumulatorer.

Användbara tips

Så om allt är klart kan du börja skapa en kylväska. Men slutligen vill vi dela några användbara tips som gör processen att producera en termisk påse lättare för dig och kommer att öka effektiviteten att använda en sådan enhet.

 • Värmeskiktets tjocklek - ju mer desto bättre. När du kommer till en järnaffär, köp folieisolering från 0,5-0,8 cm och skum - från 2-3 cm.
 • Du kan köpa folgoizolon i en stor järnaffär, och priset för det slår absolut inte din ficka. Materialförbrukning - från 1 - 1,5 m.
 • Det är bättre att välja en väska för ett bärbart kylskåp från täta, vattenavvisande material som är mycket hållbara och samtidigt kan enkelt tvättas från smuts.
 • Se till att handtagen och fickorna är ordentligt sydda och att fästena stänger termopåsen ordentligt. I bra produktionsmodeller är den yttre dragkedjan täckt med en speciell kardborreklaff - för att minska värmeöverföringen.
 • För att underlätta bilkylskåpet kan ett lock med handtag sys på en plywoodlåda. Glöm inte att lägga bitar av stoppningspolyester, en avskuren filt eller någon annan isolering mellan plywood och locket - på detta sätt skyddar du innehållet i den termiska behållaren från snabb uppvärmning.
 • Det är bättre att transportera alla termiska behållare i en stor väska med andra saker eller i bagageutrymmet i en bil. Utsätt inte ditt bärbara kylskåp för direkt solljus och försök att öppna det så lite som möjligt.
 • När du tinar frysta kylaggregat som du själv har tillverkat kan kondens uppstå - ta hänsyn till detta och se till att fukt inte förstör maten. Linda till exempel allt i separata tidningsark.
 • När du laddar mat i ett fristående kylskåp, kom ihåg att det ska finnas så få luckor som möjligt i den termiska behållaren. Glöm inte att överföra mat med kalla ackumulatorer eller vanliga ispaket.

Med rätt tillverkning, skötsel och efterlevnad av våra enkla rekommendationer kommer din termiska väska eller ditt automatiska kylskåp att överraska dig med sin effektivitet, tillförlitlighet och hållbarhet. Samtidigt är det trevligt att veta att du kunde spara en städad summa, för ett sådant köp i butiken kommer att kosta ett betydande belopp. Du kan göra flera termiska behållare i olika storlekar - små lådor för individuella snacks i skolan, på kontoret eller vid träning, resväskor för 4-5 liter för inköp eller blygsamma picknick, rymliga ryggsäckar från 10 liter för stora företag och imponerande ämnen etc. ... Nu att veta hur man gör en kylväska med egna händer blir det inte svårt för dig!

Se även:

29112 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer