Hem Svar på frågor Vilken trumma är bättre rostfritt stål eller plast?

Vilken trumma är bättre rostfritt stål eller plast?

Vilken trumma är bättre: rostfritt stål eller plast?Hallå! Jag skulle vilja köpa en tvättmaskin, men jag har problem - jag kan inte välja valet av trumma. Jag har hört att en ståltrumma är mer hållbar än en plast. Dessutom kan sprickor förekomma i plastprodukter även under transport. Samtidigt är tvättmaskiner av metalltrumma mycket dyrare. Behöver jag välja dem och betala för mycket? Vad är också skillnaden mellan en bikaketrumma och en vanlig?
Frågan besvaras:

Igor MarkovIgor Markov

Först föreslår jag att förstå de grundläggande termerna. Trumman är en behållare där tvätten tvättas. Bara det kan ses om du öppnar dörren eller locket i tvättmaskinen. Eftersom det i alla fall är tillverkat av rostfritt stål finns det inga alternativ här. Det finns dock också en tank - en behållare där trumman är placerad. Det är i det som vatten med tvättmedel riktas, som sedan går genom speciella slitsar i facket med linne. Bara tanken är gjord av plast och rostfritt stål.

Vad bör föredras?

På senare tid har tillverkare erbjudit tvättmaskiner med emaljerade badkar installerade i dem. Samtidigt visade sig deras livslängd vara ganska kort: det räckte för att en liten spricka skulle dyka upp på emaljytan för att rost skulle dyka upp på metallen på denna plats. På grund av detta tog många tillverkare av tvättmaskiner ett svårt beslut - de vägrade att installera sådana tankar. Som ett resultat började de installera plast- eller ståltankar i sina hushållsapparater.

För att ta reda på vilken som ska föredras, låt oss jämföra fördelar och nackdelar i den sammanlagda tabellen:

Delar av rostfritt stål Plastdelar
fördelar Minuser fördelar Minuser
Längsta livslängd (högkvalitativt stål håller i upp till 100 år) I en tvättmaskin med en metalltank svalnar vattnet snabbare Mer acceptabel kostnad Håller mindre tid och kräver tidigare byte av delen
Motståndskraft mot kemikalier som används under tvätt (metalltanken kommer inte att brytas ut vare sig från tvättmedel eller från användning av avkalkningsmedel) Du bör välja en tvättmaskin med högkvalitativt stål, för billigt stål tappar sin prestanda snabbare Plast ger bättre värmebehållning, dvs. mindre energiförbrukning under tvätt
Hög kostnad Bra plast håller i cirka 20-25 år (dvs. dess livslängd liknar tvättmaskinens själva)
Höga ljudnivåer och vibrationer Lågt ljud och vibrationer

Det fungerar alltså inte att entydigt säga vad som bör föredras. Faktiskt, till förmån för varje material kan du ange dina skäl. Produkter av rostfritt stål och plastdelar har dock sina egna nackdelar. Därför väljer ibland tillverkare av tvättmaskiner (till exempel ARDO) en kompromisslösning och gör baksidan av tanken av rostfritt stål och sidorna är gjorda av plast.Således visar det sig att minska nackdelarna med båda materialen och få fördelarna med att använda var och en av dem. Kostnaden för att tillverka tvättmaskiner minskar också från detta.

Uppmärksamhet! "Plast" i vårt fall bör betraktas som alla variationer av kompositmaterial som används vid tillverkning av tankar. Detta beror på att många tillverkare skapar nya versioner av material för tillverkning av tankar, som får ett varumärke (till exempel fibran, polynox, carbotech, etc.). Det finns få grundläggande skillnader mellan dem, men samtidigt strävar alla tillverkare efter att erbjuda något originellt.

Om din tvättmaskin inte ofta transporteras från en plats till en annan, kan du välja en maskin med en plasttank. Förutom materialet rekommenderar vi dock att du först och främst överväger andra viktiga egenskaper. Till exempel volymen förbrukat vatten och el.

Funktion av bikaketrummor

För att svara på din andra fråga - vad är skillnaden mellan en bikaketrumma och en vanlig - låt oss klargöra en viktig punkt. Honungskakstrumman är en Miele-patenterad utveckling. I detta avseende är andra märken av tvättmaskiner inte utrustade med dem. Tillverkaren hävdar att trumman den erbjuder är mer skonsam mot tvätt, hjälper till att minska energikostnaderna och har en längre livslängd.

I en tvättmaskin innehåller tvättbehållarens inre sexkantiga hål som liknar en bikaka. På grund av sin konkava struktur bildas en liten vattenfilm mellan tvätten och trumman under tvättprocessen, vilket skyddar kläderna under tvätten. Dessutom finns det inga svetsade komponenter i inredningen (de mest utsatta punkterna). Följaktligen blir livslängden betydligt längre.

Naturligtvis är delar tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål en mer tillförlitlig lösning jämfört med motsvarigheter i plast av alla slag. Men kan du uppskatta ett århundrade av problemfri drift av tanken? Vi tror att detta är fallet när man kan prata om "överflödig kvalitet". När du väljer en tvättmaskin ska du först och främst vägledas av dess tekniska egenskaper och stanna vid den modell som passar dig helt. Och bara då titta på materialen som utgör hennes tank.

Nya svar på läsarens frågor:

Alla svar
26565 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer