Hem Svar på frågor Ingen frost eller droppkylskåp - vilket är bättre?

Inget frost eller droppkylskåp - vilket är bättre?

När det är dags att byta kylskåp är huvudfrågan inte att välja tillverkare utan i systemet - Ingen frost (ingen frost) eller dropp? När man vänder sig till vänner för råd kan man inte få ett definitivt svar på denna fråga. Vissa människor använder i princip ett kylskåp med ett klassiskt droppsystem på grund av att maten förmodligen inte torkar. Andra är exklusivt för frost, på grund av brist på fukt på bakväggen. Under alla omständigheter måste valet tas klokt, med beaktande av alla fördelar och nackdelar.
Frågan besvaras:

Igor MarkovIgor Markov

Droppkylskåp slutar aldrig slåss Know-Forst för sin plats på marknaden. Nya tekniska lösningar tippar skalan i en eller annan riktning. Det är mycket svårt att namnge en kylskåpsmodell som definitivt passar dig. Men vi kommer att ge ett antal tips som hjälper dig att välja ett kylskåp som helt uppfyller dina behov. Låt oss först överväga de grundläggande skillnaderna mellan dessa system.

Tänk på den grundläggande skillnaden mellan frostfritt system och dropp

"Ingen frost" översätts från engelska som frånvaron av frost. Kylskåp i detta system, om de används korrekt, kommer aldrig att täckas med en isskorpa. Ventilationssystemet i höljet säkerställer kontinuerlig luftcirkulation och förhindrar kondensbildning, vilket är orsaken till is.

Systemet uppfanns för människor som bor i tropiska och subtropiska klimat som kännetecknas av sin höga luftfuktighet. Droppsystem i ett sådant klimat måste du ständigt avfrosta, och ingen frost löste problemet genom bristen på fukt inuti kamrarna. Brist på fukt under våra klimatförhållanden leder till uttorkning av produkter i kylenheter med ett sådant system. Men problemet löses genom att använda speciella plastbehållare och plastpåsar för mat.

Droppsystem har en helt annan enhet. Förångningssystemet på baksidan av kylskåpet främjar kondens. Systemet antar att den resulterande fukten strömmar in i behållaren avsedd för den, från vilken den sedan avdunstar. Systemet ger lite besvär i fall där avloppet är igensatt. Vatten börjar samlas i botten, direkt under grönsakslådorna. Även om problemet inte uppstår med korrekt skötsel av tekniken.

Se även - Kan jag sätta en mikrovågsugn på kylskåpet?

Vilka är fördelarna och nackdelarna med olika system.

För att underlätta processen för att jämföra de två systemen har vi sammanställt en visuell tabell med de största fördelarna och nackdelarna med var och en.

Droppkylskåp Kylskåp "NO FROST"
Fördelar nackdelar Fördelar nackdelar
Ett mycket större sortiment av sortimentet. Upptining krävs minst två gånger per år. Inget speciellt underhåll krävs (för hygieniska ändamål rekommenderas att torka inre ytor en gång om året) Kylskåpets volym är mindre på grund av behovet av att installera ett fläktsystem i höljet.
Mer överkomliga priser Temperaturområdet skiljer sig åt flera grader mellan det övre och det nedre facket Konstant temperatur i alla kylskåp Vissa modeller är mycket bullriga (var uppmärksam på egenskaperna)
Kan spara upp till 30% energi Droppsystemet fungerar inte i frysfacket. Snabb frysning av mat. Mer energiförbrukande än droppkylskåp.
Tyst drift (för att förstå hur mycket som bara är möjligt under drift) Kondens på den bakre väggytan. Frostsystemet fungerar på samma sätt i frysfacket. Höga kostnader för kylskåp med kunskapsförst
Bristen på en fläkt ger mer utrymme för kameran. Temperaturen i cellerna återställs under lång tid. Snabb återhämtning av temperaturregimen efter stängning av kylskåpsdörren.
Ingen kondens på den bakre väggytan.

Med tanke på bristerna i varje system, föreställ dig inte det värsta fallet. Ljudet från det fungerande frostet är mycket relativt, det finns droppkylskåp som skapar mycket mer ljud. I allmänhet har en hel del berättelser redan uppfunnits om kunskapsfrost.

Legender om "No frost" kylskåp

De vanligaste konsumentmissuppfattningarna om kylskåp utan frost.

  1. Torkning av alla produkter under påverkan av torr luft i kylskåpet. Problemet elimineras med hjälp av plastfolie och behållare. Vissa produkter lagras längre i torr miljö. Samma användare av droppkylskåp stänger maten för att undvika obehaglig lukt inuti kammaren.
  2. Kylskåp med ”No Frost” -system behöver inte avfrostas. Kylskåpet kräver underhåll och minst en gång om året måste det tvättas för att förhindra spridning av skadliga mikroorganismer. Att tvätta kylskåpet innebär att man kopplar bort strömmen och därmed oundviklig avfrostning.
  3. Kylarna utan frost är mycket mindre. Ventilation tar naturligtvis lite plats, men tillverkare erbjuder ett stort urval av modeller, vilket gör det möjligt att köpa ett kylskåp med önskad volym.

De senaste rekommendationerna för att välja kylskåp.

  1. När du väljer ett kylskåp, titta på dokumentationen och utvärdera alla dess parametrar separat.
  2. Tvätta inte droppkylskåp, särskilt bakväggen, under drift.
  3. Varje kylskåp kräver vård och hygienåtgärder.
  4. När du köper ett kylskåp, ta hand om plastbehållare, de kommer att vara lika användbara för alla system.

Våra rekommendationer hjälper dig att förstå skillnaden mellan kylskåp och bestämma vilken modell som passar dig.

Nya svar på läsarens frågor:

Alla svar
19991 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer