Hem Svar på frågor Kan jag sätta en mikrovågsugn på kylskåpet?

Kan jag sätta en mikrovågsugn på kylskåpet?

Problemet är detta: ett litet kök och många hushållsapparater. På grund av bristen på ledigt utrymme vill jag installera en mikrovågsugn i kylskåp eller tvättmaskin. Kan du göra det här? Och kommer det inte att skada instrumenten? Också intresserad av var du kan och var du inte kan placera TV: n. Vi har hört åsikten att TV: n inte rekommenderas att installeras på en vibrerande yta. Är det så?

 

 

Frågan besvaras:

Valery MartynovValery Martynov

Se även - Hur lång tid tar det att sätta på kylskåpet efter transport?

Problemet med det optimala arrangemanget av hushållsapparater i köket är bekant för många. De flesta riktlinjer brukar ge rekommendationer som inte alltid är tillämpliga. Låt oss säga: "hushållsapparater bör placeras på ett avstånd av minst en och en halv meter från varandra" eller "det är inte tillåtet att tvinga kylskåp eller tvättmaskin».

Vi kommer inte att kritisera tillverkarna, de strävar naturligtvis efter att skydda sig från eventuella problem och vi kommer att titta på problemen på ett förnuftigt sätt. I de flesta fall saknas ledigt utrymme i köket, så du måste kombinera hushållsapparater på olika sätt.

Installera mikrovågsugn i kylskåp eller tvättmaskin är möjligt. Men följande villkor måste vara uppfyllda:

  • se till att basen är tillräckligt stark för att bära enhetens vikt och stabil för att förhindra starka vibrationer;
  • kontrollera att det finns ett litet mellanrum mellan mikrovågsugnen och basen (till exempel kan du lägga bitar av tätningsmedel eller trä under benen);
  • tillhandahålla nödvändig ventilation av enheterna (det måste vara minst 15 cm till närmaste vägg);
  • det viktigaste är bekvämligheten med att använda båda enheterna; ställ mikrovågsugnen i optimal höjd.

Viktigt förtydligande: dessa regler gäller inte om du planerar att använda mikrovågsugnen som en ugn... Långvarig uppvärmning av ytan är skadlig för tekniken.

Om vi ​​pratar om att installera en TV på kylskåpet rekommenderas det verkligen inte att installera apparaten på en vibrerande yta. Även små vibrationer påverkar prestanda hos moderna enheter negativt, för att inte tala om gamla modeller, som lätt kan misslyckas. Det är bäst att placera TV: n på en separat hylla eller stå säkert monterad på väggen.

Se även - Hur rengör jag mikrovågsugnen hemma på 5 minuter?

Nya svar på läsarens frågor:

Alla svar
14551 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer