Hem Reparationer Stora hushållsapparater LG tvättmaskin ger fel DE - vad betyder det?

LG tvättmaskin ger fel DE - vad betyder det?

Vi stängde dörren, tryckte på “Start” och i stället för att fylla med vatten visade displayen koden DE. I grund och botten visas detta fel i början av tvätten. Vad ska man göra? Vad betyder DE-felet i LG tvättmaskin? Hur löser jag problemet själv? Du hittar svar på alla dessa frågor i den här artikeln.

Avkodning av felet

Tvättmaskin LG ger fel DE

DE-felet innebär att tvättmaskinens dörr inte är stängd eller att dörrlåset inte fungerar. I grund och botten är orsaken till felet taklåsenheten (HLD), men gångjärnen, handtaget, spärrhaken eller styrmodulen kan också vara felaktiga.

På LG tvättmaskiner utan display visas DE-koden: alla temperaturindikatorer, tvätt- och sköljindikatorer blinkar eller tänds samtidigt. Dessa signaler indikerar att luckan inte är stängd.

Se även - PF-fel i LG tvättmaskin - vad ska man göra, hur avkodas?

Hur fixar du felet själv

Det verkar som om orsaken till felet är känd och det räcker bara att stänga luckan tätare. Ofta är sådana åtgärder tillräckliga och problemet försvinner. I annat fall uppstår felet av en allvarligare anledning:

  • Trasig spärrkrok, taklås
  • Förskjutning av fjäder eller klämma, taklås
  • Fel på den elektroniska sensorn på taklåsenheten
  • Tvättmaskinens styrkort fungerar inte

Viktig:

De vanligaste orsakerna till felet listas här, andra mindre kända nedbrytningar är möjliga och för deras exakta bestämning rekommenderas att ringa en specialist.

I fall av DE-kod förekomst rekommenderas det att du utför en serie sekventiella åtgärder som kan hjälpa till att bli av med felet själv.

  • Till att börja med är det värt att kontrollera att luckan stängs, kanske den inte är stängd. För att göra detta behöver du bara trycka hårdare.
  • Du bör också inspektera hela dörren för yttre störningar.
  • Undersök insidan av luckluckan, det är möjligt att kläder har fallit mellan lastluckan och trumman och stör tätt stängning. Du bör också vara uppmärksam på hållarens flik, kanske finns det föremål på den som stör stängningen.
  • Kontrollera luckans dörr med avseende på förvrängningar. Om de hittas är det nödvändigt att dra åt sidogångarna.
  • Om inget av ovanstående hittas eller hjälper, bör du göra en fullständig återställning av tvättmaskinen. För att göra detta, ta följande steg i följd: öppna luckan, koppla bort maskinen från nätverket genom att dra ur kontakten, vänta 15-20 minuter, anslut sedan maskinen igen och stäng luckan.

Om felet kvarstår efter det att ovanstående steg har utförts är det vettigt att överväga andra orsaker till felet.

Fel som kräver reparation

Använd följande tabell för att fastställa orsaken till felet:

Beskrivning av problemet Orsak till fel Lösning
Luckluckan stängs eller låses inte helt. Spärrkroken är dåligt sliten eller trasig Elementbyte
Dörren stängs och låses, men maskinen startar inte tvättprogrammet. Låsblockeringsanordningen är inte i funktion Elementbyte
I tvätt-, skölj- eller centrifugeringsläget slutade tvättmaskinen att fungera och genererade ett DE-fel. Det är en brinnande lukt. Defekt styrmodul. Oftast "lider" mikrokretsen på grund av utbrändhet av kontakter under strömavbrott eller på grund av att vatten tränger in i elektroniken. Det är nödvändigt att ta bort frontpanelen genom att demontera maskinens övre del. Ta sedan bort brädet. De skadade områdena är omedelbart synliga - de blir svarta, kondensatorns lock blir konvexa, spår av brott är synliga. När en felaktig del hittas löds den av och en ny installeras på plats.
Handtaget fungerar inte och dörren är inte fast. Trasigt handtag Elementbyte
Luckans dörr stängs inte och är sned Ögla slitage Justera öglorna eller byta ut dem helt

Slutsats

Störningar i tvättmaskinen undantas inte från dess livscykel. Därför, i händelse av ett vanligt fel, kommer personer som har läst den här artikeln fullt ut att kunna bestämma orsaken till besväret och kommer ofta att kunna korrigera det själva. Men det är alltid bättre att undvika felet än att rätta till det. Så glöm inte reglerna för drift och respekt.

Se även:

7068 0

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer