Hem Vård Stora hushållsapparater Varför luktar tvätten obehagligt efter tvätt i tvättmaskinen?

Varför luktar tvätten obehagligt efter tvätt i tvättmaskinen?

Människor köper en tvättmaskin så att deras kläder inte bara är rena utan också luktar gott. Varje modern tvättmaskin har funktionen att uppdatera tvätten. Det händer dock att en fin dag efter tvätten är tvätten ren, men lukten från den är inte den trevligaste. Detta kan orsakas av tvättmaskinens nedbrytning, användning av olämpligt rengöringsmedel eller dålig vattenkvalitet. Läs mer om skälen till att tvätt luktar illa efter tvätt i tvättmaskinen i den här artikeln.

Orsaker till obehaglig lukt

tvätten luktar illa efter tvätt

Det finns få anledningar, men om de inte elimineras i tid kan de bli mer allvarliga problem. Så varför stinker linne:

 • vattnet står stilla i avloppstanken. Förmodligen det mest populära problemet, eftersom vissa människor inte tömmer helt eller är uppmärksamma på det, så smutsigt vatten blandat med använt pulver kan förbli i botten av tanken. Efter ett tag bildar denna blandning en obehaglig slem som blandas med rent vatten under nästa tvätt och som ett resultat en obehaglig lukt;
 • igensättning av avloppsrör, rör och avloppsfilter. Vattnet renas inte och dräneras efter behov, därav stanken;
 • igensättning av avloppet. Avloppssystemets stank kan komma in i maskinen och denna skarpa lukt absorberar tvätten.
 • på grund av ett fel på själva maskinen, det vill säga kyvetten för tvättpulver tvättas dåligt, vilket resulterar i att resterna av pulvret blir mögligt och täckt med slem, det är motsvarande lite trevligt i detta;
 • om tvättmaskinen inte har använts under lång tid kan vatten stagnera på trummans väggar. Mögel och uppbyggnad kan bildas på den. Det är svårt att inte märka dem, men det finns olika människor;
 • pulvret är antingen av dålig kvalitet eller så har det legat för länge och tappat sina egenskaper. Det är också viktigt att följa dosen när du tvättar saker, eftersom överflödigt pulver inte alltid tvättas ut och kan finnas kvar på trumman. Det händer att pulvret i sig luktar illa, i det här fallet är det bättre att byta ut det;
 • din enhet är installerad i ett slutet utrymme som är dåligt ventilerat och har tillräcklig luftfuktighet, till exempel ett badrum.

Alla dessa problem kan elimineras på egen hand, det viktigaste är att inte köra dem.

Se även - Hemligheter att mjuka upp vatten i en tvättmaskin

Eliminera orsakerna till

orsaker till obehaglig lukt

När tvätten luktar illa efter tvätten måste den naturligtvis tvättas för att bli av med lukten. För att identifiera orsaken till denna händelse måste du noggrant kontrollera din bil, och ibland kommer det till och med vara nödvändigt att ta isär den. Allt detta kan göras i steg.

Först måste du kontrollera avloppsfiltret. För de flesta tillverkare, trots skillnaden i modeller, ligger den längst ner på baksidan. Själva processen är inte tidskrävande, men det kräver särskild försiktighet och noggrannhet. Efter att ha tagit ut det, har du tömt vattnet tidigare kan du börja rengöra filtret och dess placering. Du kan rengöra den med alla rengöringsmedel och rengöringsmedel.

Det är värt att kontrollera om det finns överflödigt vatten i maskinen så att vattnet inte stagnerar och vissnar därefter.

Rengör sedan pulverbehållaren eller kyvetten. Det är väldigt enkelt att få det, nästan alla maskiner har samma pulvermatningsenhet. När den har tagits bort ska den rengöras och tvättas med kemiska rengöringsmedel. Medan behållaren rengörs kan du göra facket för det. Han tenderar också att bli smutsig. Om det inte är för smutsigt tvättas facket med samma medel eller helt enkelt med en våt trasa. Efter rengöring och torkning kan du sätta tillbaka allt på plats.

Nästa steg är att kontrollera avloppssystemet och själva avloppet. Det är lätt att kontrollera utan skrivmaskin. Precis när du tömmer vattnet, var uppmärksam på hur det försvinner. Om denna process är mycket långsam kan vi dra slutsatsen att sifonen är igensatt och måste rengöras. Du bör också vara uppmärksam på lukten, eftersom det ofta är detta som är ett bevis på igensatt avlopp. Sedan kan du kontrollera avloppssystemet på din maskin. Slangar kan också täppas till och slem från insidan. Dessa rengörs alla med tvättmedel och rengöringskemikalier.

Det sista man ska kontrollera är gummitätningen på luckluckan. Bildandet av mögel, avlagring och kvarvarande slem kan leda till problem som obehaglig lukt i tvätten efter tvätt. Gummi är ganska svårt att rengöra, så mer aggressiva ämnen behövs, såsom en lösning av kopparsulfat och citronsyra. Med en trasa kan du städa manschetten inom en halvtimme. Vi rekommenderar dig också att köra en torrtvätt med citronsyra och vinäger för återstädning. Efter alla dessa procedurer kan du tvätta och kontrollera tvätten.

Hur kan du undvika ytterligare obehaglig lukt?

Här rekommenderar vi endast periodisk profylax. Det inkluderar kontroll, sköljning och torkning av maskinen efter varje användning. Du behöver inte stänga luckan, eftersom fukt kan förbli inuti, och detta leder till att det bildas mögel. Förvara inte föremål i tvättrumman. Lukten av smutsig tvätt kan absorberas av själva enheten och överföras till den redan rena tvätten.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att ta reda på varför tvätten luktar illa efter tvätt i tvättmaskinen. Var försiktig när du använder hushållsapparater.

Se även:

10498 2

2 tankar om ”Varför luktar tvätten obehagligt efter tvätt i tvättmaskinen”

 1. Tatyana:

  Jag har en SAMSUNG-maskin

 2. Ruslan:

  och jag har LG. Efter att ha använt tvättmaskinen (efter cirka 8 år) stötte jag på en obehaglig lukt. Beslutet att rengöra det inre med citronsyra fungerade inte. Lukten blev värre. Jag löste problemet genom att demontera tvättmaskinen helt och rengöra trumman och alla rör. Jag gjorde en slutsats för mig själv: det finns inget behov av att leda till ett sådant resultat. Rengör inredningen med ättiksyra eller citronsyra.

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer