Hem Installation / konfiguration Inbyggda apparater Tips för DIY-frysinstallation

Tips för DIY-frysinstallation

Frysar behöver bara installeras när du inte har tillräckligt med frysvolym för att du ska kunna lagra mat, vid temperaturer under noll i kylen. För närvarande finns det ett brett utbud av hushållsfryser på marknaden, de är av två typer, vanliga, fristående och inbyggda under bänkskivan. I den här artikeln hjälper vi dig att ta reda på hur du korrekt installerar och ansluter frysen med dina egna händer utan att ringa en specialist.

Installationskrav

Krav på frysinstallation

  1. Det första steget är att noggrant läsa kraven för att installera en frys och ansluta den till lägenhetens elektriska nätverk. För att allt ska gå bra måste du följa några enkla tips.
  2. Oavsett var du installerar enheten, oavsett om det är en vägg eller ett köksbord, måste ett viktigt krav uppfyllas, nämligen förekomsten av ett luftspalt som är nödvändigt för enheten. Det ska vara minst 5 centimeter och vara säkrat på alla sidor av hushållsapparaten. Bottenavståndet bör vara cirka 8 centimeter för att frysen ska svalna ordentligt.
  3. Det är strängt förbjudet att installera en inbyggd frys under en gas- eller elspis. Om du fortfarande vill placera frysen på en sådan plats måste du installera den på motsatt sida av kaminen.
  4. Till skillnad från ett kylskåp kan frysen installeras i ett kylrum. Innan du installerar frysen i ouppvärmda rum, såsom en vind eller balkong, är det dock nödvändigt att bekanta dig med den tekniska dokumentationen, som anger den tillåtna driftstemperaturen för enheten, den så kallade klimatklassen.
  5. Innan du installerar frysen måste du se till att ledningarna tål belastningarna på den när enheten är påslagen. Oftast, i gamla hus och lägenheter, är ledningarna ganska gamla och sällan tänker någon på att ändra det. För att enheten inte ska misslyckas är det nödvändigt att använda kraftfulla ledningar med en jordslinga. I vissa fall kan det vara nödvändigt att byta ut ledningarna.
  6. Om din enhet inte har en automatisk dörrstängningsfunktion kan du tillgripa ett litet trick. Skruva loss de två bakre benen, på grund av den lilla förvrängningen i höljet, öppnas dörren inte av sig själv om du inte har stängt den helt.
  7. I händelse av att enhetens sladd inte når uttaget är det förbjudet att använda en sådan enhet som ett överspänningsskydd, i vanliga människor som kallas bärare. Det är nödvändigt att överföra uttaget med egna händer för att ansluta frysen till nätverket direkt.

I den här artikeln berättade vi för dig hur du installerar och ansluter en frys med dina egna händer, klargjorde några punkter som kan förenkla ditt liv när du använder frysen.

Se även - De bästa hemmafrysarna enligt kundrecensioner

9338 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer