Hem Installation / konfiguration Luftkonditioneringsutrustning Hur man ansluter en termostat till en infraröd värmare

Hur man ansluter en termostat till en infraröd värmare

Under förhållandena i det moderna livet, när man använder ny utrustning, finns det ett behov av att optimera utrustningen som används för bekväm och effektiv vardaglig användning. Detta inkluderar driftsapparater som hjälper till att minska energikostnaderna, öka effektiviteten och ta kontroll över ditt hems hela värmesystem. Ett exempel på sådana anordningar är termostater för infraröda värmare. Hur du ansluter termostaten till en infraröd värmare, liksom hur du använder den korrekt, kommer du att lära dig i vår artikel.

TOPP 10 bästa värmare med Aliexpress

Tekniska egenskaper och typer av termostater

termostat för värmare

Så för att faktiskt börja installationen av utrustning måste du veta och få en uppfattning om dess struktur och egenskaper. Detta är nödvändigt för att ta reda på effektiviteten hos den här eller den andra enheten så exakt som möjligt för din användning.

Termostaten reglerar, som namnet antyder, rumstemperaturen. Han gör detta genom att mäta lufttemperaturen i rummet, och beroende på de erhållna resultaten och inställningarna reglerar han redan värmesystemet. Det vill säga, om du har en eller flera värmare installerade spelar det ingen roll, vilka har nått en viss temperatur och sedan stängs av, så är det här vår termostats arbete är. Funktionsprincipen är enkel och kräver ingen fördjupad kunskap.

Det finns för närvarande två typer av termostater på marknaden: elektroniska och mekaniska. De ser alla ut som små lådor, ofta gjorda av plast. Det finns alltid en temperaturregulator på framsidan, även om det finns modeller där den är placerad på sidan. Typ av enhet beror på tillverkaren, modellen och följaktligen på dess pris. Som regel har mekaniska temperaturregulatorer kontroll i form av ett hjul eller knappar, och elektroniska är utrustade med en pekskärm eller en stor uppsättning knappar och har också en fjärrkontroll.

Tillverkare rekommenderar att man endast använder mekaniska termostater när det alltid finns någon i rummet. Elektroniska är smartare i detta avseende och behöver inte ständig övervakning.

Termostater är anslutna till alla moderna värmeenheter och infraröda värmare är inget undantag. Det är om dem som kommer att diskuteras i vår artikel.

Se även - Hur man väljer den perfekta luftkonditioneringen för ditt hem och lägenhet

Installera en termostat på en IR-värmare

regulatorinstallation

Installation av sådan utrustning som en termostat kräver inte mycket kunskap inom elektroteknik, men vissa punkter måste vara kända. Du måste till exempel hitta rätt plats att placera din apparat på, oavsett typ.Det är bäst att installera på platser med låg luftfuktighet, enheter tycker inte så mycket om det, de kan vara buggiga och efter ett tag i allmänhet bli oanvändbara, särskilt för mekaniska enheter, eftersom elektroniska enheter är mer skyddade från yttre påverkan och är förseglade. Undvik också att placera apparaten nära värmekällor eller solljus, t.ex. nära en köksspis, värmeapparater eller framför öppna fönster. Detta är det första steget när du installerar en termostat för infraröda värmare - valet av installationsplats.

Detta följs av själva installationen. Denna process inkluderar anslutning av enheten till nätverket och värmaren. För korrekt anslutning av alla element till varandra används ett automatiskt relä som fungerar som en strömkälla för din värmeenhet, i vårt fall en IR-värmare. Det finns flera scheman som används för montering av termostater, de kommer att ges nedan.

Se även - Vilken typ av värmare att välja för ett hus eller lägenhet

Kopplingsscheman för termostaten till värmaren

kopplingsschema

Det finns flera scheman för att ansluta en termostat till ett värmesystem, både enkelt och komplext, men du kan göra det själv. Så det enklaste alternativet skulle vara en krets med en termostat och en värmare. Kretsen är väldigt enkel: maskinen har två par kontakter, en av dem är ansluten direkt till termostaten. Naturligtvis är kontakterna noll och fas, alla som är bekanta med elektroteknik bör förstå dessa värden. Resten av ledningsparet är anslutet till värmaren.

Alternativ nummer två är lite mer komplicerat, eftersom det innebär parallellkoppling av värmaren via en termostat. Med den här metoden kan du ansluta flera värmeenheter till termostaten. Kretsen är också ganska enkel om du räknar ut det. Från den automatiska omkopplaren går ett par ledningar till termostaten, och från den kommer ledningarna för kontakter till dina IR-värmare.

Det svåraste är anslutningsdiagrammet, som också använder en termostat för flera rumsuppvärmningsenheter, men skillnaden från den andra är i själva anslutningen. Så, för att montera denna krets används en magnetstarter och anslutningsdiagrammet är individuellt. Det finns också färdiga system, bara ta och installera, men detta garanterar dig inte stabil drift av systemet. Det här alternativet är det mest praktiska och vanliga.

Se även - Hur man väljer den perfekta luftkonditioneringen för ditt hem och lägenhet

TOPP 10 bästa värmare med Aliexpress

Produktion

Termostaten för infraröda värmare är en utmärkt lösning för värmesystemet i hemmet, kontoret och andra saker. Anslutningen utförs både oberoende och med hjälp av en guide. Hur du ansluter termostaten till en infraröd värmare kan du hitta instruktionerna som medföljer enheten eller hitta den på Internet. Vi hoppas att vår artikel var till hjälp.

Se även:

5299 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer