Hem Installation / konfiguration Stora hushållsapparater Hur man installerar en TV på väggen själv

Hur man installerar en TV på väggen själv

Att installera en TV på väggen med egna händer hemma är en ganska enkel uppgift, och det tar inte mycket tid. Denna installationsåtgärd kräver dock vissa standardkunskaper, i värsta fall kommer hela strukturen inte att sjunka så länge.

I den här artikeln kommer vi att berätta hur du installerar TV-fästen korrekt, ange det rekommenderade avståndet från golvet och andra små saker relaterade till denna fråga.

Vilka är för- och nackdelarna med att montera en TV på väggen

Vilka är för- och nackdelarna med att montera en TV på väggen

Idag försöker nästan alla moderna tillverkare att producera sina produkter så tunna som möjligt och minska användningen av materialresurser. Tack vare detta kunde de uppnå en mer kompakt enhet. Dessutom kan skärmplanet bli en del av det inre av rummet och dekorera väggen, för nu finns det många typer av design i kombination med en TV.

Låt oss gå vidare till nackdelarna med att montera TV: n på väggen:

 • i händelse av dåligt fäste av fästena kan TV: n falla ner på golvet eller möbler, vilket kommer att medföra en absolut nedbrytning av utrustningen och efterföljande enorma kostnader för reparation eller köp av en ny;
 • med en stor vikt på enheten och en ganska bred diagonal på skärmen, måste installationen utföras åtminstone med en partner, och själva processen blir då mer mödosam;
 • Det finns viktbegränsningar, du kan inte montera enheten på gipsskivväggar om tv: ns och fästenas sammanlagt överstiger 30 kg. Du kan inte hänga över värmesystem så att utrustningen inte överhettas under drift.

Denna installationsmetod på väggen var utbredd och är fortfarande populär idag. Om du följer alla installationsregler kommer den här metoden inte att ge dig problem i framtiden.

Se även - Hur man rengör LCD-TV-skärmen

Väggmonteringsinstruktioner

Väggmonteringsinstruktioner

Vi delade in alla åtgärder i steg för steg och att installera TV: n på väggen ser ut så här:

 1. Det första steget är att välja höjden på TV-installationen som den ska hängas på. Det finns en viss standard för installationshöjden på TV: n på väggen, som speciellt härleddes, med hjälp av medicinsk forskning, denna siffra sträcker sig från 0,7 till 1 meter från bottenkanten. De flesta TV-ägarna är dock avstängda av de bekväma tittarförhållandena och deras egna preferenser. Men när det gäller köket, i det här fallet utförs installationen under taket, eftersom du under arbetet kommer att ägna lite uppmärksamhet åt bilderna, ljudet kommer att vara viktigt för dig.
 2. För nästa steg behöver du några saker, nämligen en penna, måttband och en byggnadsnivå. Nu måste du använda markeringarna. Vi applicerar den i enlighet med avståndet från golvet och avståndet som ska vara mellan de två fästena, vanligtvis väljs denna storlek enligt fästena på baksidan av din TV.Var noga med att kontrollera den horisontella nivån mellan hålen, se till att de är strikt plana. Annars kan dina installerade fästen få enheten att falla på grund av snedställning.
 3. Först efter att du har försäkrat dig om att alla märken är på samma nivå kan du ta en borr- eller hammarborr och borra hål. Var försiktig när du utför dessa arbeten, du kan ansluta ledningarna som läggs i väggen. I vissa fall kan du fastna i armeringen som inte kan borras.
 4. Därefter hammar du i hålen och monterar fästena längs vägen och drar åt bultarna. Glöm inte ditt väggmaterial, om det är armerad betong kommer du inte att ha några problem med installationen. Men om din vägg är gjord av gips, är det bättre att först tänka tre gånger - och om väggen kommer att bära vikten av hela denna struktur. I så fall ändras installationsmetoden något.
 5. När installationen av TV-fästet är klar återstår bara att förbereda TV: n själv. Utför installationen noga och dra slutligen åt de skruvade anslutningarna.
 6. Allt du behöver göra är att ansluta TV: n till nätverket och andra enheter. Det är dock bättre att dölja alla ledningar i en plastkanal så att ledningarna inte bara hänger och förstör hela bilden.

Det är faktiskt hela instruktionen om hur man installerar en TV på väggen med egna händer, utan att tillgripa hjälp av specialister. Men om du inte är säker på dina förmågor, skulle den bästa lösningen vara att installera enheten tillsammans med specialister som vet hur man installerar allt korrekt.

Användbara tips

För att din TV ska fungera länge och inte kollapsa från fästena bör du ta hänsyn till några av dess parametrar:

 • när du köper konsoler, kontrollera med produktförsäljaren vilken skärmdiagonal de är avsedda för och hur mycket utrustning de tål;
 • kom ihåg att fästen av fast typ är mycket mer tillförlitliga, men de har mindre funktionalitet än svängbara fästen, vilket i sin tur kan påverka synkomforten;
 • om du ska installera TV: n på en vägg i en gipsskiva, se till att luften cirkulerar lugnt där och att utrustningen inte får problem med överhettning, vilket kommer att få obehagliga konsekvenser om du inte tar hand om detta i förväg;
 • installera inte TV: n under några värmare eller andra enheter som avger värme, eftersom det därefter kan påverka enhetens funktion negativt;
 • Om du köper svängbara fästen, innan du gömmer ledningarna under lådan, se till att längden på ledningarna som kommer att vara utanför kåpan räcker för att vända TV: n i båda riktningar.

Se även:

7224 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer