Hem Installation / konfiguration Stora hushållsapparater Var är och hur man tar bort transportbultarna på tvättmaskinen

Var är och hur man tar bort transportbultarna på tvättmaskinen

Fraktbultarna i tvättmaskinen är förinstallerade på fabriken under förleverans och är utformade för att säkra positionen för den massiva lasttanken under transport.

Varför och var finns fraktbultarna?

Eftersom det under transport och leverans av maskinen till installationsplatsen är det tillåtet att luta i olika plan, bultarna är installerade på tankens fyra sidor, vilket begränsar dess rörelse i alla riktningar från arbetsläget. Detta är nödvändigt för att förhindra skador på delarna som omger tanken, men vilket är särskilt viktigt för att skydda själva tanken från de minsta deformationerna, förändringar i dess geometri eller förskjutning från det installerade läget.

Noggrann centrering och balansering av tanken i förhållande till rotationsaxeln är av yttersta vikt, eftersom tanken roterar med hög hastighet i centrifugeringsläget och den minsta obalansen leder till ökad vibration hos maskinen, höga belastningar på lagren och stötdämpare, vilket minskar deras livslängd.

När du packar upp och installerar tvättmaskinen på en permanent arbetsplats måste transportskruvarna tas bort. Många frågar, vad händer om fraktbultarna inte tas bort från tvättmaskinen? Om du glömmer att ta bort dem, kommer tanken vid drift att röra vid bultarna och skadas eller deformeras.

Beroende på tvättmaskinens modell, tankens utformning och placering, är transportbultarna på tvättmaskinen placerade på bakpanelen eller under maskinens topplock. Antalet bultar är vanligtvis begränsat till 4 stycken. De är långsträckta bultar med en kort tråd i slutet med en tätningsbricka och säkerhetsbrickor av plast eller gummi som håller tanken. Vissa maskinmodeller kan använda metallstift i stället för bultar.

Se även - Installera tvättmaskinen själv

Hur man tar bort transportbultarna

Ofta oinformerade köpare, köper en tvättmaskin, vägrar leverans och installationstjänster, sparar pengar, förlitar sig på sin egen styrka och transport. Som ett resultat av att de inte hittar texten på ryska i bruksanvisningen och transporteras bort genom att ansluta slangarna, utan att veta varför fraktbultarna behövs, glömmer de bort dem. Konsekvenserna kan vara mycket sorgliga, eftersom servicecentret trots garantin kommer att vägra att utföra gratis reparationer på grund av brott mot användarens instruktioner för att använda maskinen.

Det är enkelt att ta bort transiteringsbultarna. Detta kräver en enkel skiftnyckel, vanligtvis 10-14 mm. Bultarna kan inte dras åt med stor ansträngning, så de måste skruvas av moturs med en liten initial insats. Skruva loss alla fyra bultarna tillsammans med brickor och packningar.I stället för de återstående hålen installeras speciella plastpluggar, som är fästa i bruksanvisningen, som en påminnelse om att ta bort fraktbultarna (titta inte på dem förvånad och tänk var du ska sätta dem?).

Hur man tar bort säkerhetsbultar från en tvättmaskin

Pluggar, förutom dekorativa ändamål, förhindrar att fukt tränger in i enheten från utsidan och dränker ut ljudet från motorn som går. Om säkerhetsnålar installeras istället för bultar i maskinen, tas de bort med tång. För att göra detta, ta tag i tappens huvud med en tång och vrid den 90 grader åt båda sidor. I detta fall kommer utsprången på stiftet att sammanfalla med utskärningarna i maskinkroppen och den kan fritt tas bort från sin plats. Vi rekommenderar att du sparar de borttagna fästanordningarna tillsammans med tillbehören för återanvändning om det är nödvändigt att transportera maskinen för reparationer eller till en annan installationsplats vid flytt.

Hur man transporterar en tvättmaskin

Om du bestämmer dig för att transportera tvättmaskinen bör den rengöras, alla slangar kopplas bort och det resterande vattnet tömmas. Sedan bör du montera transiteringsbultarna på plats efter att du tagit bort pluggarna först. För att göra detta måste du komplettera dem med tätningsbrickor och skyddsfoder som togs bort tidigare. När du installerar fästelement är det viktigt att passa in ändarna i gängade hål på insidan av höljet, vilket kräver en viss skicklighet. Kom ihåg att transportera tvättmaskinen utan transportbultar kan leda till oåterkalleliga konsekvenser.

Hur man transporterar en tvättmaskin

Det är möjligt att en ansträngning kommer att krävas för att skruva in dem i sätena, eftersom gängan kan bli igensatt under drift. Om korrekt installation av bultarna stör tanken måste du vrida den något för hand. Maskinen måste transporteras i upprätt läge och undvika skarpa slag. När du bär är det tillåtet att vända i olika positioner, observera försiktighet och smidiga rörelser.

Kom ihåg att ta bort säkerhetsfästena efter installation på en ny plats!

Se även:

12067 0

Lägg till en kommentar

Hur man väljer

Recensioner

Reparationer